Spotkanie Grup Operacyjnych EPI woj. warmińsko-mazurskiego
22 listopada 2024 wyniki dotychczasowej realizacji projektu przedstawiono na Spotkaniu grup operacyjnych województwa warmińsko-mazurskiego – działanie Współpraca (III edycja)
22 listopada 2024 wyniki dotychczasowej realizacji projektu przedstawiono na Spotkaniu grup operacyjnych województwa warmińsko-mazurskiego – działanie Współpraca (III edycja)
Kolejny etap realizacji projektu został zakończony. Prace polowe zostały wykonane. Nastąpił zbiór warzyw prze rolników, które poddane zostały procesom przerobów u Lidera. Realizowane są prace badawcze zgodnie z założeniami projektu.
3 Etap realizacji Projektu został zakończony. W oczekiwaniu na zbiory trwają prace mające na celu przygotowanie przerobu zebranych surowców.
Dnia 24 października 2023 roku w Skierniewicach, w Centrum Przetwórstwa Produktów Ogrodniczych, przy Instytucie Ogrodnictwa – PIB, odbyło się spotkanie Grup Operacyjnej „White Veg” reprezentowanej przez Panią Jolantę Majerską-Sawko. W spotkaniu uczestniczyli wszyscy partnerzy, w tym: Zdjęcia: Warmińsko-Mazurski Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Olsztynie
17 października w Tiffi Boutique Hotel, zlokalizowanym w samym sercu regionu Warmii i Mazur, odbyło się spotkanie przedsiębiorców, firm oraz rolników, którzy, przy wsparciu brokerów Sieci na rzecz Innowacji w Rolnictwie i Obszarach Wiejskich (SIR), realizują innowacyjne projekty w sektorze rolniczym, korzystając z Działania „Współpraca”. Celem tego spotkania było omówienie i wyjaśnienie istotnych kwestii prawnych, produkcyjnych i rozliczeniowych, które są niezbędne do poprawnego funkcjonowania Grup Operacyjnych ds. Przywództwa w Innowacjach (EPI). Na spotkaniu przedstawiono grupę Czytaj dalej